Бар стол у дома – как създадем модерна визия само с един допълнителен детайл?

столове

От доста време на бар столовете не се гледа като на мебели, които могат да се ползват само в нощни заведения. Днес и у дома, дори в офиса има зони, в които доста успешно могат да се използват такива продукти, с основната цел да създадат удобство и да предложат уютна и модерна обстановка. Бихме ги нарекли дори функционални решения, особено ако използвате кухненския плот като място за бързо хапване. А от гледна точка на това, че плота е по-висок от стандартната трапезна маса то е напълно логично да помислите за подходящи бар столове, които наистина да паснат по най-правилния начин. Когато се избират такива мебели обаче има няколко специфични момента. Ако разгледате търговските предложения ще се уверите, че наистина има страшно много варианти, които дори ще подействат объркващо. В крайна сметка и тук при бар столовете има размери и механизми, на които е редно да обърнете внимание като идеята е да не само да си осигурите комфорт при тяхната употреба, но и те да могат да се адаптират към обстановката.бар стол

Размери има всякакви, но като цяло бар столовете са една идея по-мини като седалищна част и в повечето случаи облегалките са по-скоро декоративни, но не по малко създаващи удобство на човека, който е седнал на такъв стол. За да купите правилния бар стол обърнете внимание на размера на плота, до който ще го позиционирате. Ако плота е твърде малък то не е нужно стола да е с еднакви размери като него. Правилото, което трябва да спазвате тук е свързано с това стола да бъде с размери не повече от ½ от тези на плота. Всъщност се търси естетика, а не само някакво обзавеждане и търсене на модната линия.

Когато изберете размера на бар столовете следващия въпрос, на който трябва да се отговори е от колко броя се нуждаем. Отново акцента тук е върху това с какъв размер е всъщност плота, който ще аранжираме. При заведения от типа нощни барове или ресторанти колкото повече столове има толкова повече клиенти  ще могат да се настанят на тях. Но когато се касае за брой на столовете в домашна обстановка то тук се търси визуален и естетичен модел, а не само максимална бройка. Все пак е важно да се намери баланс и удобство, а не да се тъпчете и да се чувствате притиснати от седящия до вас човек.

За дома бар стола е едно удобно местенце за сядане, независимо дали ще пиете кафе, ще закусвате или искате да си почивате докато приготвяте салата или някакво друго ястие. Препоръчително и да си вземете такъв модел, който е с механизъм за контрол на височината. Така независимо от вашите физически данни ще можете да настройвате на каква височина да бъде седалката.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*