Колко важни за фермерите са култиваторите

култиватор

Качествената земеделска продукция не е даденост. Тя е плод на труд, усилия, умения и инвестиции в качествени машини и съоръжения, на които производителите разчитат за да могат да гарантират най-доброто на клиентите си. И ако за някои хора е непонятно как се отглеждат плодове, зеленчуци и зърнено-житни култури то за фермерите това е начин на живот, ежедневна борба и мисия. С годините сектора доста се подобри от технологична гледна точка и това до голяма степен успя да разреши редица проблеми, с които земеделците се сблъскваха. Именно бързината, оптимизирането на разходите и подобряване качеството на обработките позволи производството на евтина продукция. Сред инструментите, на които съвременните фермери разчитат са mass.bg/култиватори. Изключително приоритетен е този прикачен инвентар, тъй като допринася за добрата почвена обработка и повишаване плодородието на земния слой.

Роля на култиваторите

Голям процент от земеделските стопани споделят, че разчитат на култиваторите почти при всеки вид агротехническа обработка. Що се отнася до приложението на този важен елемент е необходимо да споделим, че се касае за инструмент, който служи за извършване на многообразни операции. Сред най-значимите са:

  • Разрохкване на почвата;
  • Подобряване на аерацията;
  • Отстраняване на плевелите;
  • Намаляване на ерозията;
  • Изравняване на земния пласт и други.

Всяко действие има за цел да гарантира отлична почвена обработка, която повишава качествата на земята и позволява отлично развитие на отглежданите култури. Не е случайно, че именно на прикачния инвентар се разчита за да се подсигурят най-добри условия за постигане на производителност. Колкото по-прецизни са проведените мероприятия то толкова по-добри условия за развитие на растенията се осигуряват.

Основни стъпки при подбор на култиватор

култиватор за лавандулаВ каталога на българския бранд MASS ви очаква набор от възможности за покупка на култиватори от различни модели. Представените възможности са разработени в полза на стопаните, които държат да предлагат качествена продукция. Висок потенциал и отлични условия за работа можете да си осигурите и вие с използването на:

  • Окопен култиватор за лавандула максимално щадящ трайните етерично маслени растения;
  • „S“ – образен. Изключително ефективен и широко разпространен при обработката на земни площи, на които се отглеждат зърнено-житни и други култури;
  • Стърнищен. Мощно решение, което успява да раздроби остатъците за да могат да се разградят и да се превърнат в естествена тор;
  • С вертикални пружини, благодарение на които дори каменисти почви могат да преминат ефективна и качествена обработка.

Ако търсите решение, което да улесни и оптимизира работата на полето без съмнение култиваторите на MASS са правилния избор. Изберете правилното оборудване и прикачен инвентар с висок потенциал и възможност за перспективна експлоатация.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*