Състав на матраците с едно лице

Еднолицев матрак

Мнозина от нас не се замислят върху какво спят стига усещането да ги удовлетворява. Удобен, мек, комфортен би могъл да бъде всеки един матрак, независимо т неговия състав, пълнеж и вложени материали. Хората обаче напоследък проявяват любопитство относно това как производителите успяват да постигнат отлично ниво за подсигуряване на здравословни условия за сън, отдих и почивка. Мебели АРЕНА са от търговците, които винаги държат да споделят цялата важно и основна информация, която е свързана с конкретен продукт. Именно затова днес ще се фокусираме върху описанията на еднолицевите матраци в каталога, които до голяма степен повдигат завесата относно това какъв именно е състава на тези продукти.

Матрак две в едно

Най-често се използва това определение за да се дефинира еднолицевия матрак. На практика той представлява една композиция, която се състои от два основни компонента. Включва рамка и пълнеж. Вече тези две съставки могат да бъдат разглеждани в разнообразни възможности, които реално селектират матраците съобразно техните показатели и характеристики.

Рамката може да бъде:

  • Изработена от дърво;
  • Да е цяла или състояща се от ламели;
  • Да е с метална основа и дървени елементи;
  • Материала за изработка да е изцяло метален;
  • Да е хибридна т.е. в направата ѝ да са взели участие дървесина, метал и пластмасови компоненти.

Има много варианти за рамки и е въпрос на лично желание към кой вариант ще се фокусирате. Целта разбира се е да се осигурят перфектни условия за здравословен и спокоен сън.

С внимание към пълнежа

матракЗа да се постигне стабилност е от значение какъв тип рамка ще изберете. Но касае ли се за удобство и безупречен комфорт е време да направим реална оценка на видовете пълнежи, които могат да участват в изработката на продукта.

Според това дали в състава има пружинни елементи или изцяло съставен без такива еднолицевите матраци се делят на:

  • Пружинни;
  • Без пружина;
  • Хибридни.

По-предпочитан вариант са тези, които са изработени без наличие на метални компоненти, тъй като се считат за по-ергономични и удобни. Не бива да се подценява новото поколение продукти от типа пружинни, но с покет система. Става въпрос за изключително стабилни и функционални идеи, които безспорно следват формата и извивките на тялото и създават безкомпромисно усещане за комфорт и удобство.

Разбира се, че според потребностите си ще се възползвате от един или друг тип еднолицев матрак. Важно е да намерите своето правилно спално решение, което да ви предостави перфектните условия за сън и спокойна почивка.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*