Как да си изберем шкаф за баня

шкаф

Складирането на различни вещи и принадлежности в банята може да се окаже сериозно изпитание предвид липсата на организационно мебел. Но ето, че в своя каталог с многообразни концепции за шкафове за баня от /mebeliarena.bg представят асортимент от решения, които са изключително практични, функционални и способни да създадат безпрецедентен ред в интериора ни. Как да изберем идеалния и дали един би бил достатъчен за да въдворим удобството и комфорта в санитарната зона? Ето това са въпросите, които ще дискутираме в днешната публикация.

Определете размерите на шкафа за баня

Два са основните елемента, които могат да ви бъдат ориентир при подбора на идеалния шкаф за баня. На първо място е формулирането на точните размери, а след това е определянето на мястото, на което желаете да позиционирате елемента. Ще започнем с размерите, тъй като те са от решаващо значение за това да се анализира каква площ от санитарното помещение ще отнемат.

Обикновено, когато се говори за размери дизайнери препоръчват универсални пропорции. Така не само намалявате риска от избиране на прекалено малки или големи шкафове, но и са унифицирани спрямо обичайната квадратура на банята.

В зависимост от вида на мебелите за санитарни зони се предлагат и разнообразни възможности, от които да изберете онази, която напълно да запълни празнотата, но и да не се натрапва прекалено с мащабните си габарити.

Изберете местоположение

шкаф за баняСпоред това къде ще бъде позиционирана една мебел на пазара се предлагат разнообразни варианти. Най-общо те се делят на:

  • Подови мебели т.е. тяхното местоположение е свързано с позициониране и отнемане на подова площ;
  • Стенни т.е. са с опция за инсталиране на стена.

При подовите мебели е важно да подчертаем, че обикновено са по-големи и с по-висока товароносимост. Затова и на тях могат да бъдат монтирани умивалници, смесители и други принадлежности. Подови модели са шкафовете за мивки, скринове и етажерки, които имат крачета, с които стабилно стъпват върху пода.

За стенните е известно това, че в тях се съхраняват по-леки предмети и трябва да се внимава да не се превиши товароносимостта им. Особеността при стенните е в правилното инсталиране и качествено застопоряване на стената така, че да не стигне до падане на елемента на пода. Задължително е да използвате професионални услуги, които да ви гарантират стабилност и надеждност. Добре познати варианти за стенни шкафове са тип колонен, с огледало, рафтове и други.

В асортимента на магазин Арена ще откриете богат избор от многофункционални и качествени продукти за обзавеждане на вашата баня.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*