До колко безопасно е отопляването на газ

котел

С търсенето на по-икономични и рентабилни отоплителни уреди попадаме на газовите котли, за които напоследък доста се заговори. Те се използват от домакинство, които разполагат с доставка на газ до дома. и ако това е доста разпространен енергиен източник в редица страни то у нас няма такава масова газификация. Можем да споделим, че основно в големите градове това удобство е приложимо, тъй като е съобразено с естеството на изградените комуникационни връзки. А отопляването на газ наистина е изключително рентабилно, поради това, че стойността на синьото гориво е доста по-ниска от тази на електрическата енергия.

Отопление с газов котел

Газовия котел ви е необходим за да извлечете енергията от горивото и да захраните отоплителната инсталация в жилището си. На практика газовите котли са изключително високотехнологични уреди, които могат да се погрижат както за отоплението на дома така и за осигуряването на топла вода, което е една много добра алтернатива едновременно с ползването на газ за отопление да се извлича и енергия за топленето на вода за битови нужди.

Самите котли се състоят от три много важни части, които им позволяват да изгарят горивото и да използват топлината за да отопляват с инсталацията дома:

 • ГорелкаBosch газов котел

Горелката има за цел да осигури отопляването на топлоносителя като горивото влиза в камерата и така к помощта на дюзи пламъка се разпределя така, че да може да осигури топлината необходима на системата;

 • Автоматизиране на системата

Електронното управление осъществява пълен контрол върху регулирането на режимите на работа. А това води до безопасна експлоатация. Все по-често клиентите предпочитат да използват и такива, които са с опция за контрол през мобилно приложение. Предлагат се такива газови котли от Balkan Energy, които могат да осигурят ефективно и лесно управление независимо дали сте у дома или пък се връщате от работа;

 • Топлообменник

Това е много важен компонент от уреда, на който разчитаме за прехвърлянето на топлинната енергия към радиаторите от системата. Най-често материала, от който се изработва топлообменника е чугун, стомана, мед или алуминиеви сплави.

Ако държите на уред, който да работи икономично, екологично и ефективно, да е безопасен и инвестицията в него да бъде напълно оправдана то с газови котли от Balkan Energy можете да си осигурите топлината и комфорта в дома, за който сте мечтали.

Предимства на газовите котли

Особеното при котлите на газ е това, че са изключително компактни като уреди. За разлика от котлите на твърдо гориво и тези на пелети газовите не се нуждаят от отделни помещения, които да се приспособяват съобразно спецификата на уреда. Котлите на газ са толкова елегантни и иновативни, че наистина е необходимо да се вземат предвид някои основни техни преимущества, които оптимизират разходите за отопление.

А сред главните плюсове на отоплението с газови котли са:

 • Лесно и бързо приспособяване във всякакви пространства – дневни, трапезарии, холове, коридори, килери;
 • Високоефективни решения за отопление на цялото жилище;
 • Технологични решения, които спестяват ангажираност и обслужване;
 • Работят изключително икономично и контролират оптимално разхода на гориво;
 • Освен за отопление газовите котли се използват и като уред за осигуряване на топла вода за битовите ни ежедневни нужди;
 • Ниска инвестиция с високоефективни показатели;
 • Бърза възвръщаемост;
 • Лесен монтаж.

Едва ли се съмнявате в безопасността при работата на газовите котли. Предложенията   от Balkan Energy са фокусиране към модели с най-висок коефициент на сигурност. Защото за потребителите е важно не само да се радват на ниски отоплителни разходи, а на възможно най-безопасния метод, с който да си осигурят топлина, уют и комфорт.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*